Έθνος: Εξασφαλίζουν ρεφενέ σπίτι και αυτοκίνητο

← Επιστροφή στο blog 22/03/2013
↑ URL: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=14334956 - Πηγή: Έθνος
Η οικονομική δυσπραγία οδηγεί όλο και περισσότερους νέους στην απόφαση να μοιραστούν βασικά έξοδα όπως το ενοίκιο, τους λογαριασμούς, τα ψώνια, ακόμη και τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η παρατεταμένη και εντεινόμενη οικονομική κρίση στη χώρα ευνοεί... τη σύσφιξη των κοινωνικών σχέσεων. Το σίγουρο είναι ότι εξαιτίας της κρίσης όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να μοιραστούν βασικά έξοδα του μήνα, όπως είναι το ενοίκιο, οι οικιακοί λογαριασμοί, ακόμη και τα έξοδα καθημερινής μετακίνησης με αυτοκίνητο.

Οι αναζητήσεις συγκάτοικου από νέους κυρίως ανθρώπους έχουν αυξηθεί σημαντικά και δεν γίνονται πλέον από «άποψη», αλλά από ανάγκη να μοιράσουν στα δύο τα έξοδα του σπιτιού. «Ζητείται συγκάτοικος λόγω κρίσης». Με τον τίτλο αυτό δεκάδες αγγελίες εμφανίζονται καθημερινά στις εφημερίδες και στο ελληνικό Διαδίκτυο.

Νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι, οι οποίοι βλέπουν το πορτοφόλι τους να? αδειάζει είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν το σπίτι τους ακόμα και με κάποιον ξένο προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο κόστος ζωής. Η Βάλια Λέκκα 26 χρονών και η Κατερίνα Κούρτη 27 χρονών μοιράζονται τον ίδιο χώρο εργασίας. Τους τελευταίους 3 μήνες αποφάσισαν να μοιραστούν και το ίδιο σπίτι. Τα έξοδα όπως οι ίδιες λένε είναι πολλά και οι υποχρεώσεις καθημερινά «τρέχουν».

Ολα αυτά σε συνδυασμό με την παρούσα οικονομική κατάσταση και τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει στην πλειοψηφία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, τις έκανε καταφύγουν στη λύση της συγκατοίκησης.

Το «carpooling»
Την ίδια ώρα, αύξηση παρουσιάζει και η αναζήτηση συνεπιβατών από ίδιες γειτονιές που κατευθύνονται προς το ίδιο σημείο της πρωτεύουσας για δουλειά, ώστε να μοιράζονται τα έξοδα της βενζίνης. Το λεγόμενο «car-pooling», που άρχισε δειλά δειλά να εμφανίζεται στην Αθήνα προ πενταετίας, τώρα μαζικοποιείται για λόγους οικονομικούς.
Διαβάστε περισσότερα...