Ένας λόγος για να ΜΗΝ κάνεις Carpooling!

← Επιστροφή στο blog 26/03/2013
↑ URL: http://www.youtube.com/watch?v=S080sGCQ7e8 - Πηγή: The Outside Joke
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σε πεισουν να κάνεις carpooling, όπως για παράδειγμα:

η οικονομία: κάνει οικονομικότερη την καθημερινή μετακίνηση: μειώνει τα έξοδα για βενζίνη ή πάρκινγκ, αφού η συμφωνία συνήθως ορίζει να τα μοιράζονται οι συνταξιδιώτες.

το περιβάλλον: συμβάλλεις στην μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος, η κίνηση των I.X. είναι η βασική αιτία, αφού ευθύνεται για το 62% των συνολικά εκπεμπόμενων υδρογονανθράκων, για το 63% των συνολικά εκπεμπόμενων οξειδίων του αζώτου και για το 80% του συνολικά εκπεμπόμενου μονοξειδίου του άνθρακα.

το κυκλοφοριακό: βοηθά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, εχει βρεθεί…  Διαβάστε περισσότερα...
Το Βήμα: Στο τιμόνι δυο δυο

Το Βήμα: Στο τιμόνι δυο δυο

← Επιστροφή στο blog 26/03/2013
↑ URL: http://www.tovima.gr/socialevents/article/?aid=328109 - Πηγή: Το Βήμα
«Πριν από αρκετά χρόνια σε κάποιες εκλογές πήγαινα στα Γιάννενα. Μέσω του carpooling.gr συνεννοήθηκα με κάποια κοπέλα από το Αιγάλεω να ανεβούμε μαζί. Οταν ταξιδεύεις με κάποιον άλλον η διαδρομή γίνεται πολύ πιο ευχάριστη ενώ το κόστος αυτόματα μοιράζεται στα δύο. Εκείνο το πεντάωρο που θα ταξίδευες μόνος σου έχεις κάποιον να μιλήσεις, να ανταλλάξεις ιδέες και εμπειρίες. Σύμφωνα άλλωστε με το feedback που παίρνουμε από τους χρήστες της σελίδας μας, αυτό που τους αρέσει περισσότερο είναι οι γνωριμίες» λέει στο BHMagazino ο Γιώργος Σακελλάρης, ένας από τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας.

Το carpooling είναι η…  Διαβάστε περισσότερα...
Καθημερινή: Ολο και πιο πολλοί «μοιράζονται» το αυτοκίνητό τους

Καθημερινή: Ολο και πιο πολλοί «μοιράζονται» το αυτοκίνητό τους

← Επιστροφή στο blog 23/03/2013
↑ URL: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_17/11/2012_501929 - Πηγή: Καθημερινή
Σε έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής φαίνεται ότι μας ωθούν οι... απεργίες. Οι πρόσφατες στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είχαν ως συνέπεια οι ιστοσελίδες, απ’ όπου οργανώνεται το λεγόμενο «car sharing» ή ελληνιστί ο «συνεπιβατισμός», να πάρουν «φωτιά».

Πολλοί ήταν οι εγκλωβισμένοι Αθηναίοι που αναζητούσαν έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης και βρήκαν διέξοδο μέσω Ιντερνετ. Συγκεκριμένα, τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου η σελίδα του www.pamemazi.gr σημείωσε αύξηση της επισκεψιμότητας 700%. Παρόμοια η εικόνα και στο παλαιότερο site του χώρου, το carpooling.gr.

«Στις απεργίες παρατηρούμε αύξηση της κινητικότητας επιπέδου 30% με 40%»…  Διαβάστε περισσότερα...
KoolNews.gr: Carpooling, μια πράξη επανάστασης

KoolNews.gr: Carpooling, μια πράξη επανάστασης

← Επιστροφή στο blog 23/03/2013
↑ URL: http://www.koolnews.gr/tech/carpooling-mia-praxi-epanastasis/ - Πηγή: KoolNews.gr
«Αν κανείς κατεβαίνει από Κηφισίας (Μέγαρο ΟΤΕ) με κατεύθυνση προς το Κέντρο, ας μας κάνει ένα #carpooling αγάπης #apergies”. Ένα τυχαίο τουίτ από τον @constantinos88, φωνή βοώντος μέσα στο ελληνικό Τwitter, δείχνει τον τρόπο: την περίοδο που η Αθήνα ξεκινά τη μέρα της διαβάζοντας στο απεργιακό δελτίο ποια μέσα μεταφοράς έχουν απεργία ή στάση εργασίας, κάποιοι απαντούν στη συνηθισμένη γκρίνια τύπου «κυκλοφοριακό χάος» υιοθετώντας τον πολιτισμό του carpooling, παραχωρώντας δηλαδή μια θέση του αυτοκινήτου τους σε κάποιον που πηγαίνει προς την ίδια κατεύθυνση.

Στον πολιτισμένο κόσμο, το carpooling είναι μια καθόλου πρωτότυπη, καθόλου εξαιρετική, απολύτως συνηθισμένη και…  Διαβάστε περισσότερα...
Το Βήμα: Βάζω τα σπίρτα, βάζεις τα τσιγάρα;

Το Βήμα: Βάζω τα σπίρτα, βάζεις τα τσιγάρα;

← Επιστροφή στο blog 23/03/2013
↑ URL: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=318805 - Πηγή: To Βήμα
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κρίση... τέχνας κατεργάζεται και σπρώχνει ιδέες παλιές να ζωντανεύσουν ξανά σαν σωσίβιο καθημερινής επιβίωσης. 
Επανακάμπτει δριμύτερη η «ανταλλαγή», σαν ατάκα βγαλμένη από την ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Οι κυρίες της αυλής», που την εκτόξευε ο Πίπης: «Λοιπόν έχω μια ιδέα. Βάζω τα σπίρτα, βάζεις τα τσιγάρα;».

Ετσι, σήμερα φαίνεται να ενισχύεται ο συνεπιβατισμός ή αλλιώς carpooling ή πιο απλά «με παίρνεις στο αυτοκίνητό σου να μοιραστούμε τα έξοδα της βενζίνης- άσε που γλιτώνει ρύπους και το περιβάλλον με ένα αυτοκίνητο λιγότερο σε κίνηση...». 

Μαζί ακούγεται πιο ελκυστική η ανταλλαγή σπιτιού για…  Διαβάστε περισσότερα...
Athens News: Wanted fellow passengers

Athens News: Wanted fellow passengers

← Επιστροφή στο blog 23/03/2013
↑ URL: http://www.athensnews.gr/issue/13404/22730 - Πηγή: Athens News
THOUGH it hasn’t yet captured the public’s imagination as it has overseas, carpooling is seemingly a growing trend in Greece. 

A website aiming to facilitate the sharing of cars for people commuting to and from work and elsewhere has been around since 2005. However, in the last six months the number of registered users has grown by 20 percent, now surpassing 3,500.

The creator of www.carpooling.gr, Yiorgos Sakellaris, 33, spoke to the Athens News about his venture to make carpooling a part of our our daily lives. 

“We first heard about…  Διαβάστε περισσότερα...
Έθνος: Εξασφαλίζουν ρεφενέ σπίτι και αυτοκίνητο

Έθνος: Εξασφαλίζουν ρεφενέ σπίτι και αυτοκίνητο

← Επιστροφή στο blog 22/03/2013
↑ URL: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=14334956 - Πηγή: Έθνος
Η οικονομική δυσπραγία οδηγεί όλο και περισσότερους νέους στην απόφαση να μοιραστούν βασικά έξοδα όπως το ενοίκιο, τους λογαριασμούς, τα ψώνια, ακόμη και τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η παρατεταμένη και εντεινόμενη οικονομική κρίση στη χώρα ευνοεί... τη σύσφιξη των κοινωνικών σχέσεων. Το σίγουρο είναι ότι εξαιτίας της κρίσης όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να μοιραστούν βασικά έξοδα του μήνα, όπως είναι το ενοίκιο, οι οικιακοί λογαριασμοί, ακόμη και τα έξοδα καθημερινής μετακίνησης με αυτοκίνητο.

Οι αναζητήσεις συγκάτοικου από νέους κυρίως ανθρώπους έχουν αυξηθεί σημαντικά και δεν γίνονται πλέον…  Διαβάστε περισσότερα...
H Έρευνα: Η νέα τάση στη μετακίνηση λέγεται carpooling

H Έρευνα: Η νέα τάση στη μετακίνηση λέγεται carpooling

← Επιστροφή στο blog 22/03/2013
↑ URL: http://goo.gl/jAN8G - Πηγή: e-Erevna.gr
Ο συνεπιβατισμός, ή αλλιώς carpooling είναι μια τάση που βοηθά να μοιραζόμαστε τη διαδρομή και τα έξοδα της βενζίνης του αυτοκινήτου με άλλα άτομα, που έχουν κοινό προορισμό και η οποία γνωρίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στη χώρα μας.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι πολλοί Τρικαλινοί βλέπουν με καλό μάτι αυτή την πρόταση μετακίνησης που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια με απώτερο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από τους ρύπους και σήμερα έχει φτάσει για τους περισσότερους να είναι αναγκαιότητα λόγω οικονομικών συνθηκών.

Αυτή τη στιγμή για τη χώρα μας υπάρχουν αρκετές διαδικτυακές κοινότητες…  Διαβάστε περισσότερα...
FlowΜagazine: Η τάση του Carpooling στην Ελλάδα

FlowΜagazine: Η τάση του Carpooling στην Ελλάδα

← Επιστροφή στο blog 18/03/2013
↑ URL: http://www.flowmagazine.gr/article/view/i_tasi_tou_carpooling_stin_ellada/category/culture - Πηγή: Flowmagazine.gr
Συνοδήγηση, συνεπιβατισμός, carsharing… γενικότερα η τάση να μοιραζόμαστε τη διαδρομή και τα έξοδα της βενζίνης του αυτοκινήτου με άλλα άτομα, που έχουν κοινό προορισμό, γνωρίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στη χώρα μας.

Η τάση αυτή δεν ξεκίνησε πρόσφατα. Αντίθετα υπάρχει στην Ευρώπη από τη δεκαετία του ’70. Η διάδοση όμως του ιντερνετ και η δήλωση συμμετοχών μέσω αυτού, το έκαναν δημοφιλέστερο. Πώς βοηθά το ίντερνετ; Μέσα από πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί μπορούμε να βρούμε άμεσα και γρήγορα δρομολόγια που μας ενδιαφέρουν και να δηλώσουμε συμμετοχή. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε προσφορά Γιάννενα-Αθήνα την ημερομηνία που επιθυμείτε με…  Διαβάστε περισσότερα...
AthensTransport: Οι Αθηναίοι ανακαλύπτουν το carpooling!

AthensTransport: Οι Αθηναίοι ανακαλύπτουν το carpooling!

← Επιστροφή στο blog 18/03/2013
↑ URL: http://www.athenstransport.com/2011/09/carpooling/ - Πηγή: Athenstransport.com
Η Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ήταν μια δύσκολη μέρα για την Αθήνα. Όλα τα Μέσα Μεταφοράς συμμετείχαν σε 24ωρη στάση εργασίας και έτσι το μόνο μέσο για την μετακίνηση των Αθηναίων ήταν τα ΙΧ αυτοκίνητα. Στις 8 περίπου το πρωί προτείναμε μέσω twitter κάτι που αν είχε υποστήριξη θα μπορούσε να κάνει τη μέρα καλύτερη για πολλούς συμπολίτες μας. ​

Carpooling ή στα ελληνικά «συνεπιβατισμός» είναι η πρακτική κατά την οποία κάποιος που ταξιδεύει μόνος με το αυτοκίνητό του, δέχεται και άλλους επιβάτες γνωστούς ή άγνωστους, με σκοπό να μοιραστεί τα έξοδα του ταξιδιού ή στην όπως στην…  Διαβάστε περισσότερα...
Maga.gr: Carpooling, η νέα τάση!

Maga.gr: Carpooling, η νέα τάση!

← Επιστροφή στο blog 15/03/2013
↑ URL: http://maga.gr/2012/05/23/carpooling-the-new-trend/ - Πηγή: Maga.gr
Δεν αντέχετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Κουράζεστε να οδηγείτε για πολλά χιλιόμετρα; Η τσέπη σας δεν αντέχει τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων; Ή μήπως στις διαδρομές σας θα θέλατε παρέα; Υπάρχει λύση: το carpooling. Γνωστό από χρόνια στο εξωτερικό, το carpooling ή στα ελληνικά «συνεπιβατισμός» είναι η πρακτική κατά την οποία κάποιος που ταξιδεύει μόνος με το αυτοκίνητό του, δέχεται και άλλους επιβάτες γνωστούς ή άγνωστους, με σκοπό να μοιραστεί τα έξοδα του ταξιδιού (βενζίνη, ασφάλιση και πάρκινγκ).

Η εξοικονόμηση αυτή σε χρόνο, χρήμα, αλλά και εκπομπές καυσαερίων, που την προσφέρουν ως υπηρεσία ορισμένες ιστοσελίδες στους…  Διαβάστε περισσότερα...